Is een doorlopend krediet goedkoper dan een creditcard?


Is een doorlopend krediet goedkoper dan een creditcard

Een creditcard, ook de prepaid creditcard, heeft vele praktische voordelen, ook de prepaid creditcard. U kunt het beste de creditcard met een doorlopend krediet combineren.  Omdat een doorlopend krediet goedkoper is dan rood staan op uw creditcard terwijl u wel profiteert van de voordelen van de creditcard. Nieuw is de prepaid creditcard, ook wel debetcard genoemd waarvoor geen BKR toetsing geldt. Een handige creditcard voor onderweg is die van de ANWB.

Creditcard is handig

Het voordeel van de creditcard is dat u geen contant geld nodig hebt en u kunt elke maand tot een behoorlijk bedrag aankopen doen. Met een betaling per credit kaart wordt de betaling door de uitgevende maatschappij, American Express, Visa en nog vele andere, aan u voorgeschoten. De maatschappij berekent u hiervoor rente omdat bijna niets gratis is in de wereld. Afhankelijk van de kaart die gebruikt, kan dat een flinke rente zijn. Daar staat een groot gemak tegenover: uw aankopen zijn verzekerd, en u kunt zich ook verzekeren tegen de gevolgen van diefstal van de kaart. Die verzekering zit soms automatisch in de prijs van de creditcard inbegrepen. De creditcard maakt het niet alleen mogelijk om extra geld op te nemen, maar u kunt er ook tegen een aantrekkelijke rente sparen of sparen voor punten, waarmee u ook weer leuke dingen kunt kopen.

Rood staan bij de bank

U staat in feite rood wanneer u de rekening van de aankopen met de creditcard niet regelmatig betaalt. Dit is vergelijkbaar met het rood staan op de betaalrekening bij een bank.Op zich hoeft rood staan geen probleem te zijn als u uw saldo ook maar weer regelmatig aanvult, en rood staan gebeurt veel in ons land. Maar het is wel duur om rood te staan. Velen beseffen niet dat rood staan al gauw 15 procent rente op jaarbasis kan kosten. Dat kan vaak wel worden  vermeden, door de uitgaven wat beter in de gaten te houden, maar het gemak dient de mens, en als het niet uit de hand loopt is er ook niet echt een probleem. Het vraagt enige discipline.

De prepaid creditcard bij negatieve BKR

De prepaid creditcard is wellicht ook een uitkomst. Deze prepaid versie is vooral nuttig als u geen gewone creditcard meer kunt krijgen, en bestaat nog niet zo lang. De procedure is eenvoudiger dan bij het aanvragen van een gewone creditcard. Er wordt bij deze creditcard geen BKR-toetsing gedaan en er wordt niet gevraagd naar uw inkomen. U betaalt vooraf een bepaald bedrag dat op uw kaart wordt gestort. Vergelijk het met de OV chipkaart of met prepaid bellen. De prepaid creditcard wordt in het jargon ook wel een debetcard genoemd. U hebt met een debet card geen BKR toetsing e, geen extra krediet, en geen variabele rente, terwijl u toch over de gemakken van een creditcard beschikt. Maar extra krediet bij een credit card is ook wel weer handig. Doordat er op de prepaid creditcard maximaal het geld staat wat u erop heeft gezet, is de prepaid creditcard veilig. Bovendien is er de beveiliging van de pincode en kan de kaart direct worden geblokkeerd bij verlies of diefstal.

Voordelen prepaid creditcard

De prepaid creditcard is wereldwijd te gebruiken voor het boeken van een hotel ,vliegtickets, en zo verder. Het een gewone creditcard wat dat betreft. De kosten voor de kaart verschillen per aanbieder. Bekende aanbieders zijn:

De Medius Prepaid MasterCard.

De Exacard Prepaid MasterCard.

De 3V Prepaid Visa card.

Doorlopend krediet is goedkoper dan creditcard

Wie het gemak wil van een gewone creditcard kan ook een doorlopend krediet afsluiten. Bij een doorlopend krediet heef u de mogelijkheid om tot een van te voren afgesproken maximaal bedrag geld op te nemen. Ook dit kost rente, maar veel minder dan bij een creditcard maatschappij of het rood staan op de betaalrekening. De rente is vaak scherp geprijsd doordat de concurrentie tussen aanbieders van een doorlopend krediet groot is. U kunt uw tegoed eenvoudig aanvullen met geld uit het doorlopende krediet om rood staan tegen een hoge rente te voorkomen. Dat is meestal een stuk goedkoper.  Bovendien  kan een doorlopend krediet hier uitkomst bieden. U vult uw doorlopend krediet weer aan zodra er weer meer geld is. U kunt bij vele aanbieders terecht, zelfs bij drogisterijketen . Lenen is een stuk lastiger als u een lening wilt ondanks een negatieve BKR. Kijkt u ook eens naar bedrijven zoals Amstelgeld  en Girokrediet.

Een creditcard heeft vele voordelen. De creditcard wordt door vele maatschappijen aangeboden. Ook de ANWB. Ga met deze kaart altijd verstandig om, en profiteer ook echt van de vele voordelen.