De prepaid CreditCardDe Prepaid creditcard wordt net als een Visa of Mastercard overal geaccepteerd in winkels, tankstations, restaurant en bij online winkelen  en is een creditcard die je dient op te laden voordat je hem gebruiken kunt. Bij een pinautomaat kun je met deze kaart ook gewoon geld opnemen. De kaart is zeer geschikt voor speciale gelegenheden , dagelijkse aankopen, en in noodsituaties back-up.

Het grote verschil ten opzichte van de normale creditcard is dat je niet meer kunt besteden dan dat je op deze kaart gezet hebt, verder verschilt hij eigenlijk heel weinig met de normale Creditcard. Je stelt dus je eigen bestedingslimiet in, bepaald door de hoeveelheid geld er op deze kaart staat en je maakt dus geen gebruik om te lenen van de creditkaart maatschappij.

Hoe werkt de prepaid creditcard?

Doordat het een prepaid-kaart is, zijn de uitgaven beperkt door de hoeveelheid geld die je op de kaart hebt gezet. Als je een aankoop met de prepaid credit card maakt, zal het aankoop bedrag van je beschikbare tegoed af worden getrokken. Wanneer het geld bijna opraakt, kun je gemakkelijk en vaak via het internet de kaart opladen. Bij de meeste prepaid creditcard kan dit al via iDeal of via een gewone bankoverschrijving. Via het internet is het saldo ook vaak te controleren.

Wat zijn de voordelen van de prepaid creditcard?

De Prepaid creditcard is veilig en er staat alleen geld op wat je er zelf opgezet hebt, dat is een van de grote voordelen van de Prepaid creditcard. Daarnaast is het mogelijk de kaart te blokkeren indien deze verloren is of gestolen. De kaart heeft net zoals de gewone Creditcard een pincode. Daarnaast wordt bij deze kaart geen BKR controle uitgevoerd, wat ideaal is wanneer U een negatieve BKR notering hebt. Met een Prepaid creditcard leen je namelijk ook niks en kun je alleen geld uitgeven dat U zelf op deze kaart zet. Deze creditcard is ook ideaal voor mensen die een te laag inkomen hebben omdat bij de meeste creditcard ook een inkomens check gedaan wordt en je een bepaald inkomen moet hebben om een creditcard te krijgen. Als laatste voordeel is dat je bij deze kaart geen maandelijkse kosten hebt en vaak alleen een kleinere jaarlijkse bijdrage.

 

Wat zijn de nadelen van de prepaid creditcard?

Het grootste nadeel van de Prepaid Creditcard is dat je dus inderdaad alleen maar kunt beschikken over het geld dat je zelf op de creditcard hebt gezet. Het is bij deze creditcard niet mogelijk om te lenen, zoals dat bij de normale creditcard wel mogelijk is. en zul je het gehele bedrag wat je wilt besteden eerst bij elkaar moeten sparen.

Een ander nadeel is dat de meeste Prepaid Creditcards niet bij een autoverhuurbedrijf te gebruiken zijn. Zij gebruiken namelijk een creditcard als zekerheid (borg), maar met een prepaid creditcard is dit niet mogelijk. Bij het ophalen van een auto kan de kaart geweigerd worden maar het reserveren van een auto kan vaak wel. Neem hiervoor eerst altijd contact op met het autoverhuurbedrijf.